Herfst

Eindelijk begint het dan toch door te komen, de herfst. Bladeren beginnen te verkleuren, de wind waait harder en snijdt meer dan vorige week. De honden zijn nog steeds graag buiten, maar ik zit zelf toch liever binnen. Of natuurlijk buiten in mijn winterjas, als ik bijvoorbeeld ga wandelen met Aagje.

Zojuist ben ik de kippen vast gaan zetten. Als de zon ondergaat en de schemer begint, gaan die zelf al in hun hok zitten, wat het een werkje van niks maakt. Dan hoor ik ze zachtjes tokken terwijl de jonge kippen, net geen kuiken meer, dicht tegen elkaar de warmte aan het opzoeken zijn.

Weer binnen merk ik dat ik alleen de spotjes boven de tafel heb aangemaakt, maar dat alles nu langzaam donker begint te worden. De verwarming is aangesprongen, maar die zet ik weer uit. Met vijf honden binnen en een warme trui aan, is het niet nodig die energie te verspillen. Ik kijk nog even door het raam van de achterdeur naar het bewegen van de takken van de walnotenboom, terwijl de wind probeert de laatste verkleurde bladeren los te krijgen. De bladeren liggen hier binnen ook, meegekomen met de honden. De honden zelf gaan weer rustig aan mijn voeten liggen, terwijl ik naar mijn powerbook loop om even mijn eerste realisatie dat het nu echt herft gaat worden te bloggen.

De herfst. Mijn seizoen.

Comments

Comments powered by Disqus