2 Konijnen

Afgelopen weekend hebben Hanneke en Harry (de buurman) een konijn gevonden achter in de tuin. Aan de kleur en de tamheid te merken duidelijk een ontsnapt konijn. Ze hebben hem gevangen en in een oude kooi van Harry gezet (die fokt "kerstkonijnen", wat dat zijn mag je jezelf bedenken) en het beestje, een rammelaartje, heeft sindsdien bij ons in de garage gestaan.

Het is een heel ander konijn dan Fluffy (Fluffy is veel mooier), maar wel een grappig konijn. Kort haar, rechtopstaande oortjes, voornamelijk licht-beige met twee donkere vlekken op zijn romp. We hebben hem nog geen naam gegeven, omdat we vermoeden dat iemand hem binnenkort komt halen. We gaan uiteraard wel briefjes ophangen met een fotootje van het konijn.

Zojuist heb ik het konijntje binnen gezet, op mijn werkkamer, naast Fluf. Allebei in de kooi, om ze de gelegenheid te geven elkaar te ruiken en een eerste kennismaking te hebben. Fluf werd meteen heel erg terretoriaal, door zelfs mijn vinger die ik door de tralies deed om haar even te aaien, te voorzien van haar geurstoffen door met haar kin over mijn vinger heen te gaan. Konijnen hebben daar een klier zitten die hun geurstoffen verspreiden. Ze vindt hem duidelijk nog helemaal niks. Aan het krabben aan haar kooi, om bij hem in de buurt te kunnen komen.

Hij vindt het echter wel leuk en is de hele tijd rond aan het lopen en tegen de tralies aan het opklimmen en duidelijk Fluf heel uitgebreid te bekijken. Met zijn oortjes recht overeind en op Fluf gericht. Zal straks eens kijken of ik wat fotootjes kan maken.

Comments

Comments powered by Disqus