Slechte dag

Iedereen heeft wel eens een slechte dag, ook Aagje. Maar ik heb het idee dat het de laatste tijd alleen maar erger wordt. Ze is van de beste van de klas ineens naar de slechtste van de klas gegaan. Maar alleen als er andere honden bij zijn.

Vandaag appèl gehad samen met Sunrise en Lobbes, een Mechelaar en een Duitse herder. Allebei reutjes. En Aag die kon haar rust maar niet vinden. Zelfs zoiets simpels als blijven, waarvan ik zeker weet dat dat er 110% in zit als we alleen zijn, ging niet meer. En echt waar, de eerste paar lessen (inmiddels alweer maanden geleden) legde ik haar neer en had ik er geen omkijken naar. Die blijft liggen, totaal. Maar vandaag was het abnormaal slecht. We hebben haar zelfs op een gegeven moment de lange lijn om gedaan, zodat Phil kan corrigeren. En dat was nodig ook.

Maar zodra de andere honden van het terrein af zijn en ik alleen met haar oefen, gaat het allemaal fantastisch. Ze volgt, ze blijft, ze zit, ze ligt, ze staat, allemaal alsof ze nooit iets anders gedaan heeft. Niet drie keer een commando herhalen, huppakee, de eerste keer meteen luisteren. Vol overgave.

Probleem is dat de vorige cursus samen met Spike en Oscar de boel een beetje verpest is. Met name Spike was erg zenuwachtig en viel regelmatig uit. Hierdoor is Aagje een paar keer goed geschrokken en heeft ze andere honden op het terrein met die negatieve ervaring geassocieerd. Maar van de andere kant, ze valt ook op de Brunssummerhei altijd uit naar andere honden, als ik haar niet heel goed onder appèl hou. Moeilijk en vervelend, zoiets :( Ik ben steeds aan het kijken of ik iets fout aan het doen ben of iets dergelijks :(

Comments

Comments powered by Disqus