Internet Bankieren: Het kan zoveel beter

"Het geld dat we van het fokken binnenkrijgen, gaat vanaf komend jaar gewoon naar een aparte rekening. Die openen we en daar betalen we alles van de honden van, voer, dierenarts, alles."

Hanneke vertelt over de kosten van onze 7 honden en hoe dat toch eigenlijk altijd meer is dan je vermoedt. En dat, ondanks dat mijn vader geen broodfokker is, de honden langzaam wel een beetje geld mogen gaan opbrengen. Al is het maar om de extra dierenartskosten te betalen.

Alhoewel ik al een tijdje loop te denken aan het aanmaken van verschillende rekeningen voor verschillende kostenposten, is het eigenlijk gekkenwerk. Een bank vraagt geld per rekening. Dus dan wordt geadviseerd om het dan zelf in een boekhoudpakketje bij te houden, zodat je wel inzicht hebt, maar al het geld bij elkaar staat. Maar waarom zou dat nog moeten in deze wereld van automatisering? Als je toch gebruik maakt van Internet Bankieren, waarom wordt er geen mogelijkheid geleverd om je geld een beetje op te splitsen in verschillende posten? Denk aan de mogelijkheid voor "subrekeningen", waarop je geld apart kunt zetten.

Al is het maar om simpelweg inzage te krijgen in je uitgavepatroon. Is dat echt zo ingewikkeld om in te bouwen in een Internet Bankieren applicatie? Het zou zoveel mensen helpen... Maandelijks geld apart leggen voor de honden, voor de boodschappen, voor de verjaardagen van de kinderen, voor onderhoud aan het huis, voor de autokosten, ga zo maar door. Waarom zou je dit handmatig in een apart programma moeten bijhouden, als dat eigenlijk heel eenvoudig ingebouwd kan worden in een Internet Bankieren applicatie? Dat zou nou eens automatisering zijn waar je wat aan hebt...

Comments

Comments powered by Disqus