Fluf heeft dus jongen

Ok... zo... poeh... hèhè, even rust. Voor de mensen die mijn teksten niet willen lezen, maar live verslag van Fluf willen hebben: "Live" webcam (als je browser het ondersteunt)

Ongeveer een uur geleden, wilde ik naar beneden gaan om even wat te drinken te pakken en misschien wel nog wat te eten. Uit gewoonte deed ik het poortje bij Fluf dicht. Het was me al eerder opgevallen dat ze maar in haar kooi bleef zitten, maar ik heb daar verder niet bij nagedacht. Ik bekeek haar kooi even (ze had alles op 1 hoop gegooid, echt net konijn is het niet, bedacht ik me nog) en toen zag ik het...

Rechts-voor, in het hoekje bij haar water en slijpsteen, waar ik normaal gesproken haar eten neerzet, zag ik wat bewegen! Meteen naar beneden gerend om de rest te waarschuwen en natuurlijk allemaal even kijken.

Niet dat er echt wat te zien is, want de beestjes zitten onder het hooi en Hanneke heeft me op het hart gedrukt om ze vooral niet aan te raken, want dan bijt Fluf ze kapot. Dat willen we niet hebben, natuurlijk, dus ik blijf er netjes vanaf. Maar ze bewegen wel al flink en zojuist zag ik zelfs van 1 al het kopje. Ik heb geen idee hoeveel het er zijn, maar dat zien we vanzelf wel.

Uurtje bezig geweest om de webcam werkend te krijgen onder Ubuntu (schijnt een speciaal model te zijn, heb handmatig de drivers moeten patchen en recompilen, maar goed, dat is een ander verhaal) en inmiddels upload ik dus iedere 5 seconden een nieuwe foto naar onze server. Momenteel is er nog niks te zien, behalve wat haar van Fluf en zo nu en dan Fluf zelf. Ik ben alle foto's aan het opslaan en zal uiteindelijk van iedere dag een filmpje maken. Dus dan zie je alles wat sneller achter elkaar ;-) Voorlopig nog even alleen de webcam.

Iemand interesse in een konijntje? (Geen idee overigens hoe lang het duurt voordat ik ze weg kan doen...)

Comments

Comments powered by Disqus