Twee ernaast...

Toen ik een uurtje geleden naar Fluf ging kijken, zag ik dat er twee kleintjes naast het nest lagen. En niet zo'n beetje ook, zo ongeveer helemaal aan het andere eind van de kooi. Dus ik begon me flink zorgen te maken. Ze bewogen nog en piepten als Fluf erop ging staan. Niet dat ze echt zo lomp is, maar zo nu en dan is ze te druk bezig met haar kooi herordenen om fatsoenlijk op te letten. Moederhonden doen dat ook wel eens.

Gelukkig heb ik een goede buurman, Harry, die konijnen fokt. Meteen naar hem dus om het voor te leggen. Hanneke had me dus verteld dat ik de kleintjes niet mag aanraken, maar Harry bracht dat alweer wat genuanceerder. Volgens hem kon ik de kleintjes rustig terug plaatsen, mits ik van te voren maar even Fluf flink aaide, zodat haar geur aan mijn vingers zat. Maar hij vertelde me ook dat sommige konijnen twee nestjes maken, als ze veel jongen hebben. Hij had nu een een nestje met zeker 15 kleintjes en daar had de moeder ook twee nestjes voor gemaakt. Dan werden ze niet naar beneden gedrukt als ze dronken bij de moeder. Moet de moeder natuurlijk wel twee keer melk geven.

Maar ik ben alweer een beetje gerustgesteld. Nog niet verplaatst, maar meer hooi en stro in de kooi gedaan. Fluf begon meteen met het toedekken van haar kroost. Dus ik hoef denk ik niet bang te zijn dat het een slechte moeder is. Hoe ze eruit komen is me echter een raadsel. Zoals je kunt zien op de webcam, heeft Fluf de berg hooi en stro alleen maar hoger gemaakt...

Comments

Comments powered by Disqus