Internet in de trein

Vandaag naar verschillende plekken in het zuiden van ons land geweest en geëindigd in deze trein. Ja, deze trein, de trein waar ik nu in zit. Want wonder boven wonder ben ik in de enige trein in Nederland terecht gekomen met wifi-on-board. Voorlopig nog gratis, dus meteen maar even gebruik van gemaakt.

De verbinding is overigens niet bepaald goed te noemen. Als de trein rijdt, komen er amper pakketjes door. Het is zelfs zo erg dat ik mijn mail en irc client maar uitgezet heb, omdat die teveel verkeer trekken. Poort 25 naar buiten toe lijkt ook dicht te staan (en dat is imho alleen maar een goed ding). Als we stilstaan op een station is de verbinding overigens wel weer goed, dus ieder station kan ik mijn rss feeds even bijwerken :)

Maximum snelheid heb ik nog niet bekeken, maar zoals gezegd, als we bewegen is de verbinding waardeloos. Ik hoop dat ze dat nog verbeteren. Eindelijk eens iets goed te melden over de NS!

Comments

Comments powered by Disqus