Na een half jaar spelen, heb ik besloten mijn WoW-verslaving op te geven. Verschillende dingen waren de aanleiding, maar het grootste probleem voor mij, uiteindelijk, was dat ik de tijd heel goed in andere, belangrijkere dingen kan steken (mijn vriendin, mijn bedrijf, etc.). Daarnaast merkte ik dat ik qua technische kennis hard achteruit ging en het echt hoog tijd is dat ik daar weer meer aandacht aan ga besteden. Ik heb bijvoorbeeld nog steeds niks gedaan met de smartcard die naast mijn powerbook ligt. Terwijl dat nog wel zo'n leuk speelgoed is! Een andere reden is dat mensen zelfs online commissies gaan opzetten om vooral maar niks te hoeven doen. Zoals ik laatst ook al bij de AGV van Interlink zei, als niemand er moeite voor wilt doen, waren doen wij dan nog moeite voor hun? Zelfde met online-spelers. Grootste gedeelte van de mensen praat een heleboel, maar doet uiteindelijk niks. Sterker nog, wanneer dan iemand wel aktie onderneemt, wordt de persoon uitgescholden. Typische studentenmentaliteit, dus. Maar goed, daarom doe je natuurlijk ook aan zo'n spel, om wat te lamen. Word ik liever weer wat aktiever. Meer met Aag weg, met mijn kleine konijntjes spelen (als je de webcams een beetje in de gaten houdt, de kleine knijntjes zijn steeds vaker hun nest uit om te spelen!), samen met mijn vriendin leuke dingen doen. Allemaal veel belangrijker. Dus, tabee, Wow. Overigens log ik wel nog regelmatig in, omdat ik bezig was met een interessante Addon. Maar ik verleng mijn account niet. Dus halverwege januari valt het doek definitief. Het is leuk geweest, nu weer verder met het echte leven.