Huisje zoeken (1)

(Ik heb er maar alvast een nummer bij gezet, aangezien er ongetwijfeld meer zullen komen met dit onderwerp.)

Afgelopen vrijdag zijn Monique en ik naar onze (niet "mijn", maar "onze") accountant geweest om te kijken in welke prijscategorie we kunnen gaan zoeken naar ons eerst eigen huisje. Dat bleek toch wel flink mee te vallen. Een eerste scan op funda.nl levert zo'n 300+ huizen op die enigszins in de buurt liggen van waar we willen wonen. En dat is erg positief nieuws, want we dachten dat het nog moeilijk zou worden om iets geschikts te vinden.

Het eerste uurtje samen kijken naar de webpagina heeft al een flinke lijst opgeleverd met eisen die we hebben aan ons huisje. Een ruime en mooie badkamer, een mooie en ruime keuken, tuin die groot genoeg is om een ren voor Aagje te maken, geen trapjes die naar de voordeur leiden, enigszins een leuke buurt, niet te ver van de snelweg (Monique moet naar Maastricht, ik moet naar Sittard), niet teveel groen in de voor- of achtertuin (we hebben allebei niet echt groene vingers), geen vloerbedekking, geen donkerhouten plafonds, etc. etc.

We hebben besloten om het even rustig aan te doen en te zoeken naar een huisje ongeveer in de prijsklasse van 60-80% van wat we kunnen lenen. Pas in het komende jaar willen we echt huizen gaan bezoeken. Maar het ziet er dus goed uit! Eindelijk, eindelijk, eindelijk zijn we dan zo ver dat het kan en dat het niet bij vage hoop blijft.

Comments

Comments powered by Disqus