Het vrouwelijke orgasme

Ja, dat is wel een titel om je aandacht te krijgen, niet? :)

Maar eigenlijk wil ik alleen een linkje posten naar het artikel over de gevolgen van een vrouwelijk orgasme in het brein op Noorderlicht. Op zich is het best interessant, maar wat ik ook erg opmerkelijk vind is eigenlijk de eerste alinea:

"Seks is een enorme drijfveer voor mensen en een orgasme hoort daarbij. Er wordt dan ook ontzettend veel over gepraat, maar niemand weet eigenlijk precies hoe klaarkomen werkt. En onderzoekers wagen zich er niet aan, want het is toch een beetje 'not done', een taboe. Het orgasme, daar moet je afblijven. Net zoals je volgens sommigen moet afblijven van religie."

De meeste vreemde dingen worden onderzocht, maar het orgasme niet? Vreemd, eigenlijk, aangezien sex niet alleen een belangrijk onderdeel van het leven is, maar ook een belangrijk onderdeel in een relatie. Een beter inzicht in alle aspecten zou toch alleen maar in het voordeel van "de mensheid in het algemeen" kunnen werken? Ik bedoel, kijk maar naar de vreemde beslissingen van het huidige demissionaire kabinet, daar blijkt toch wel duidelijk uit dat de mensen daar genoeg hebben van de vele nachten overleg (en dus de geringe toegang tot hun partner).

Maar goed, het artikel is verder wel interessant.

Comments

Comments powered by Disqus