Ja, het is even stil geweest

Inderdaad, behalve wat technische snippets is het stil geweest op mijn blog. Voor de gemiddelde lezer kan dat twee dingen betekenen: Ofwel er gebeurt zo weinig dat ik niks te bloggen heb ofwel ik ben gestopt met bloggen. Beide zijn niet waar, ik heb het gewoon te druk gehad. Er is een boel aan het veranderen hier.

Als eerste hebben Monique en ik eindelijk een huisje gevonden. Deze keer, om onszelf niet te enthousiast te maken zoals de vorige twee keren, hebben we het enigszins stil gehouden. Maar nu is er niks meer dat het kan tegenhouden (hoop ik), komende dinsdag gaan we tekenen bij de notaris en dan krijgen we direct de sleutel. En dan kunnen we eindelijk gaan samenwonen! Tegen die tijd zal ik er wel meer over vertellen, deze post is enkel bedoeld als samenvatting van de afgelopen maanden :P (Ik hou jullie in spanning, ja :P)

Als tweede zijn we bezig om ons bedrijf stop te zetten. De drukte van de afgelopen maanden heeft ons eens te meer laten inzien dat we het gewoon niet met twee personen kunnen redden. Met name toen Kees belde dat hij eigenlijk ook handen tekort kwam, was het duidelijk. Ons bedrijf heeft zo weinig toekomst. We gaan dus een nieuw bedrijf opstarten ;-) Samen met Kees, deze keer. Ik weet niet meer of ik er toen over geblogd had, maar toen we met Cidev begonnen, hebben we Kees ook gevraagd of hij mee wilde doen. Die vond dat toen zo'n goed idee, dat hij voor zichzelf begonnen is. Inmiddels hebben we twee volwassen bedrijven en is er veel werk in de markt (IT merkt het het eerst als de economie begint aan te trekken). Tijd voor een nieuw bedrijf, samen.

Toen we begonnen waren we blij met al het werk dat we kregen, inmiddels zitten we in de luxe positie dat we alleen nog maar die opdrachten hoeven aan te nemen die we echt leuk vinden en waar we echt goed in zijn. Het nieuwe bedrijf zal zich dan ook veel meer specialiseren op het server onderhoud in, met name, situaties waarin de eisen hoog zijn. We zijn de laatste tijd steeds meer bezig met High Availability, redundancy en fail-over, maar ook het onderhouden van grotere serverparken. Dat vinden we leuk, dat kunnen we erg goed (zeggen onze klanten) en daar is een goeie toekomst in. Ook internationaal, want onze grootste klant momenteel zit in Engeland en onze laatste klant is een Zweeds/Noors bedrijf.

Nu zitten we dus alleen nog met het probleem dat we al twee maanden aan het nadenken zijn over een goeie naam. Iets dat op ons slaat, eventueel met een beetje humor, maar een naam die ook in het Engels meteen duidelijk is. Onze huidige naam (Cidev, uitgesproken als [sie-def]) leent zich niet echt voor een Engelse uitspraak (daar maken ze dan [sai-def] van en dat vinden we nogal raar klinken). Bovendien is Cidev een afkorting van een naam die totaal niet meer op ons slaat. Tijd voor iets nieuws... Suggesties?

Comments

Comments powered by Disqus