Muizenissen

Twee kleine kraaloogjes kijken me aan vanuit het stro in het hok bij Fluffy en Muuz. Mijn eerste gedachte is dat het beestje dood is en nog in zijn rigor mortis zit, zo verstijft zit het. Het blijft gewoon zitten, zelfs als ik dichterbij kom om de waterflesjes te pakken. Als ik eenmaal het flesje loshaak van de kooi, heeft het beestje zich al een paar keer gedraaid, maar kijkt me nog steeds aan. Het flesje tikt een paar keer tegen de tralies en daar schrikt het muisje zo van dat het wegspringt en in drie sprongen de kooi uit is. Het blijft echter wel achter de kooi op de richel daar zitten.

Ik loop terug naar de keuken en vertel daar kort over de visite in het hok van Fluf en Muuz. Als de waterflesjes gevuld zijn, loop ik weer terug om ze in te hangen. Als ik de garage inloop, zie ik meteen de twee kraaloogjes die me aankijken, iets verder naar voren in het hok dan de vorige keer. Stom eigenlijk, Fluf krabt iedereen die haar hok in komt en die ze niet kent, maar het muisje heeft ze blijbaar geen moeite mee.

Ik vraag me af hoe moeilijk het zou zijn om een muisje tam te krijgen. Monique schiet me af.

Comments

Comments powered by Disqus